Destin sau liber arbitru?

Tu crezi in destin sau in liber arbitru?

Te intreb, pentru ca ma uit in trecutul meu si imi dau seama ca in viata ai cate putin din amandoua. Eu cred ca mi-a fost scris sa ajung in momentul de fata, in punctul in care am ajuns, dar nu as fi putut sa reusesc, daca nu as fi muncit atat de mult.

M-am nascut in Lugoj si am locuit acolo pana la varsta de 5 ani, cand familia s-a mutat la tara, la bunica mea, in comuna Gavojdia (acolo unde inca am domiciliul). Asta pana la 10 ani, cand fotbalul a trecut pe primul loc in viata mea. Astfel, am ajuns la 10 ani in Timisoara, unde am inceput sa practic fotbal de performanta. La 17 ani m-am mutat inapoi in Lugoj, pentru ca la 19 ani sa revin in Timisoara. Perindarea intre cele 2 orase a continuat: la 22 de ani am revenit  in Lugoj pentru un an, iar un an mai tarziu m-am mutat in Arad. World Class m-a adus la 25 de ani in Bucuresti, cand am inceput un nou capitol din viata mea. 🙂

M-am plimbat “putin” prin viata pana acum, ce este mai important este ca tot timpul, peste tot, am intalnit foarte multe persoane, am avut foarte multe experiente, din care am invatat foarte multe lectii de viata.

Uitandu-ma inapoi, prin cate locuri am umblat, cati oameni am cunoscut si prin cate experiente am trecut, nu pot sa nu ma intreb:

“Oare asa mi-a fost scris (Destin) sau am ajuns in momentul de fata datorita alegerilor si actiunilor mele(Liber Arbitru) ?”

Sunt convins ca fiecare dintre noi trece prin niste provocari ale vietii mai mult sau mai putin dificile, dar important este sa gasesti puterea interioara sa depasesti acele provocari si sa lupti pentru ceea ce iti doresti de la viata. Iar pentru a face asta, trebuie sa te cunosti pe tine, sa stii ce vrei, cu adevarat, de la viata, sa simti care este scopul tau si ce ai de oferit in aceasta lume.

Tot timpul m-am considerat un baiat simplu, simplu si normal. Normal, dar diferit, diferit de ceilalti. Asta am simtit de mic in interiorul meu, asta simt si acum. Simt ca am multe de oferit in viata asta.

De aceea te-am intrebat daca crezi in destin, daca crezi ca asa iti este scris sau daca ca poti tu sa decizi cum va fi viata ta si care va fi cursul ei.

Daca te simti diferit, poti face diferenta! 🙂

In noi sta puterea de a schimba lumea, prin diferenta pe care o face fiecare dintre noi, fie ea in bine, ori in rau.

1 Comment