Sport, dimineata sau seara?

Cred ca si tu ti-ai pus intrebarea asta, cand e mai bine sa faci sport, dimineata sau seara? Din punctul meu de vedere, nu conteaza cand faci sport, important este sa FACI sport! Se recomanda miscarea in fiecare zi, cel putin 30 de minute.

Bineinteles ca exista diferente intre cele doua momente ale zilei. Insa, atat dimineata, cat si seara este bine sa faci sport, fiecare moment avand meritele sale.

Sportul practicat dimineata este foarte important pentru organism si iti asigura o zi plina de energie. Iata doar cateva beneficii de care te bucuri daca faci sport dimineata:

 – Accelerarea metabolismul. Vestea buna este ca daca alegi sa faci sport de dimineata, vei arde mai multe calorii atat in timpul antrenamentului, dar si pe parcursul intregii zile. Daca scopul tau este sa scapi de grasimile acumulate, alege sa te antrenezi dimineata cand ritmul cardiac este mai redus si poti sustine un efort mai intens. Este recomandat mai ales persoanelor care lucreaza la birou, petrecand multe ore in scaun in fata calculatorului.

– Imbunatatirea capacitatii de concentrare. Studiile au aratat ca activitatea fizica intensa la primele ore ale zilei ajuta la oxigenarea intensa a creierului, crescand capacitatea de concentrare si analiza.

– Reglarea apetitului. Alegand miscarea dimineata devreme, vei fi mai motivat sa faci alegeri sanatoase pe parcursul intregii zile. Alege o gustare usoara inainte de antrenament si nu sari peste micul dejun, dupa antrenament.

– Efect tonic si buna dispozitie. Facand sport, organismul secreta endorfine (hormonul fericirii). Optand pentru antrementul matinal, te vei incarca pozitiv pentru intreaga zi.

Sportul practicat seara vine si el cu beneficiile sale:

– Risc scazut de a avea intinderi musculare. Temperatura corpului este mai ridicata si astfel vei putea alege atat antrenamente cardio, cat si de forta, fara teama de a suferi intinderi musculare.

– Oxigenare optima. Este dovedit stiintific ca intre orele 17-19 plamanii sunt mai activi si organismul foloseste oxigenul mai eficient.

– Relaxare mentala. Este o metoda foarte buna prin care te eliberezi de stresul acumulat pe parcursulul zilei. Dupa o zi incarcata, sportul este cea mai buna metoda de a te deconecta de la problemele cotidiene: relaxeaza mintea si fortifica trupul.

Atentie insa: incearca sa iti planifici antrenamentul de seara cu cel putin 2 ore inainte de a merge la culcare. Sportul intens practicat la ore tarzii iti poate influenta negativ somnul.

In concluzie, sportul are nenumarate avantaje indiferent de momentul cand este practicat. Acum ca ai citit care sunt beneficiile sportului atat dimineata cat si seara, nu iti ramane decat sa te apuci de treaba.

Nicio zi fara sport!

No Comments