Nicio zi fara sport!

“Nicio zi fara sport”!

Va suna cunoscut?? 🙂

Haideti sa va spun cum a luat “nastere”:

 

“Avand clase de Cycling, Metabolic Body Workout sau BodyPump in fiecare zi, m-am decis sa postez un check-in pe Facebook, la fiecare clasa. Au aparut multe like-uri si comentarii la postari, ceea ce m-a determinat sa continui asa o perioada.

La un moment dat, a aparut un comentariu care suna cam asa:

Auzi, dar tu nu ai o zi in care sa nu faci sport???  Eu am raspuns amuzat: NU, nici o zi fara sport!

Cu ocazia asta am invatat si eu ceva. In perioada respectiva nu stiam ca se scrie “nicio” legat :). Nu degeaba se spune ca omul cat traieste, invata! 🙂

De atunci am inceput sa scriu “nicio zi fara sport” la fiecare postare sau check-in.”

 

Cam asta e istoria acestei fraze.

In momentul de fata, vad foarte multa lume postand acest motto si mi se da tag la postare, ceea ce inseamna ca lumea ma asociaza cu acesta fraza.

“Nicio zi fara sport” suna bine, de ce sa nu recunoastem, dar este chiar bine? Este eficient sa nu ai nici macar o zi in care sa nu faci sport?  Este sanatos sa faci in fiecare zi sport? Sunt multe intrebari care imi sunt puse si precis ca sunt pus la zid de unii “specialisti” !

Bineinteles ca nu am ajuns pana in acest moment al carierei mele fara ca macar sa stiu, ca organismul nostru are nevoie de odihna. Musculatura corpului are nevoie de repaus pentru refacere.

Stiu toate astea si totusi imi asum “riscul” sa fiu criticat de “specialisti” 🙂

Am putea sa spunem ca este bine sa facem in fiecare zi sport/miscare, depinde cat de mult si la ce intensitate. De exemplu 30 de minute de sport pe zi la o intensitate mica, nu este ok? Deci am putea sa spunem ca este ok “nicio zi fara sport!” 🙂

Ceea ce fac eu si colegii de breasla, nu se mai poate spune ca facem sport pentru sanatate. La mine sportul are un efect de uzura asupra organismului meu. Este alegerea mea, este o meserie pe care o fac din placere, dar nu pot sa recomand acest stil de viata ca fiind unul sanatos.

 

Motto-ul “nicio zi fara sport”  este pur si simplu un motto care ma reprezinta pe mine, ca o semnatura, dar nu este o recomandare!

Sunt constient ca voi fi asaltat de mesaje si comentarii pro si contra subiectului, dar poate chiar asta imi doresc! 😉

Astea fiind scrise, nu imi ramane decat sa ma semnez! :))

 

Nicio zi fara sport!

No Comments