Mituri comune despre calorii !

Sa vorbim putin despre aceste mituri comune despre calorii.

Mulți oameni cred că pierderea în greutate este pur și simplu despre tăierea caloriilor. Ei cred că pentru a pierde în greutate, trebuie să reduca caloriile (sa manance mai puțin), pentru a câștiga în greutate, trebuie să adăugați calorii, iar pentru a menține greutatea mențineți caloriile constante.

Există câteva concepții greșite despre calorii, greutatea corporală, pierderea de grăsimi și sănătatea. Aceste mituri de calorii sunt adesea înrădăcinate în adevăr,  care sunt inutili în cel mai bun caz, dăunători în cel mai rău caz și nu fac prea mult pentru a ajuta persoana obișnuită să-și piardă grăsimea corporală.

Simplu este frumos. Simplul este bun. Dar prea simplu este periculos , deci haideți să ne despărțim această declarație.

Despre caloriile “in” si caloriile “out”

Caloriile “in” – ceea ce mâncăm. Nu putem  metaboliza lumina soarelui sau oxigenul.  Alimentele pe care le consumăm determină în totalitate calorii. Simplu.

Caloriile “out”  – este locul în care devine confuz totul :). Există mai multe componente pentru caloriile “out”:

  1. Cheltuielile de odihnă a energiei – energia utilizată pentru a gestiona funcțiile fiziologice zilnice și de întreținere;
  2. Efectul termic al alimentelor – energia utilizată pentru a digera alimentele și nutrienții procesului digestiv;
  3. Cheltuieli active de energie – energia utilizată în timpul mișcării (ambele activități deliberate, cum ar fi ridicarea greutății, jogging-ul și mersul pe jos, precum și activitatea spontană cum ar fi tremurul și fuga)
Nu este atât de simplu, nu-i așa? Există mult mai multe variabile de luat în considerare.

Caloriile “in” și caloriile “out” sunt variabile independente.

Oricine cu abilități aritmetice de bază (sau un calculator) ar putea deveni un antrenor de succes în ceea ce privește scăderea în greutate și foarte puțini oameni ar fi supraponderali. 🙂

În realitate, cantitatea și tipul de calorii pe care le consumăm afectează cantitatea de energie pe care o consumăm. În timpul restricțiilor calorice, corpul “își apără” greutatea corporală prin scăderea vitezei metabolice și reducerea activității fizice spontane.

Un exemplu ar fi ca, proteina necesită mai multă energie pentru a procesa și digera decât alti macronutrienți. În comparație cu o dietă bogată în grăsimi, cu conținut ridicat de carbohidrați, o dietă bogată în proteine creste cu 100% consumul de energie  la femeile tinere sănătoase.

Calorii “in” afectează caloriile “out”. Cele două variabile sunt oricare, dar independente una de cealaltă.

Pierderea in greutate si pierderea grasimilor sunt acelasi lucru.

Oamenii nu vor să piardă în greutate. “Pierderea în greutate” este o limbă comună, dar într-adevăr dorim să pierdem grăsimea corporală și să reținem, sau să câștigăm, mușchi.

Doar “greutate” nu ne spune foarte mult. Ce fel de greutate? Pierdem, câștigam grăsime sau mușchi, oase,  organe? Creștem robustețea colonului nostru și numărul de rezidenți bacterieni (care, deși mici, transportă greutate și ocupă spațiu) ? Acești factori contează pentru sănătate.

Exercitiile vă ajută să pierdeți greutatea doar prin arderea caloriilor.

Majoritatea oamenilor se gândesc la exerciții fizice ca la un mod de combustie mecanică a caloriilor. Și este adevărat, până la un punct. Exercițiul  “arde” caloriile, iar acesta este un factor al pierderii în greutate. Dar face multe alte lucruri interesante pentru fiziologia noastră, care pot ajuta și la îmbunătățirea compoziției corporale.

În comparație cu ceva de intensitate ridicată, cum ar fi burpees sau ceva aerobic , greutățile libere nu ard multe calorii atunci când le ridici. Dar îmbunătățește sensibilitatea la insulină, ceea ce reduce cantitatea de insulină secretată pentru o anumită cantitate de carbohidrați și mărește capacitatea noastră de a arde grăsimea corporală.

Aceasta mărește masa musculară, care utilizează calorii (proteine). El întărește țesutul conjunctiv, care utilizează, de asemenea, calorii. Chiar păstrează rata metabolică în timpul pierderii în greutate și o stimulează până la 72 de ore după antrenament. Toate aceste modificări afectează soarta caloriilor pe care le ingerăm.

În cazul în care arderea caloriilor este cel mai important factor, atunci cel mai bun mod de a pierde în greutate ar fi să-l ciocniți cu exerciții de anduranță . Studiile arată că combinarea unui antrenament aerobic și unul de rezistență conduc la reducerea mai mare a grăsimii corporale decât la oricare dintre aceste modalități.

 

 

No Comments