13 Exercitii Cu TRX Acasa Pentru Un 6-Pack De Invidiat

exercitii TRX acasa

Exercitii TRX AcasaCum poti sa iti faci un 6 pack de invidiat? Cum poti sa scapi de grasimea din jurul abdomenului? Simplu!… 🙂

Ti-am pregatit 13 exercitii pentru abdomen si core pe care le executi cu ajutorul TRX-ului.

Ce sunt mai exact exercitii TRX? Provine de la Total Resistance Exercise, cuvinte care nu mai au nevoie de traducere. Au fost dezvolatate de Navy Seals deci sunt sigur ca ar putea fi bune si pentru tine. Nu conteaza care sunt obiectivele tale, exercitii TRX pot face parte dintr-un antrenament complex pentru avansati sau pot fi folosite si de incepatori. Exercitiile TRX pe care le faci la sala sau acasa acopera toate elementele de baza: un antrenamet cardio, un antrenament de rezistenta si stretching . Dar in primul rand e important sa intelegi cum iti fuctioneaza corpul in timpul exercitiilor TRX.

Exercitii TRX folosesc greutatea propriului corp si gravitatea pentru putere, echilibru, coordonare, flexibilitate, prevenind leziunile in acelasi timp.

Un alt avantaj în utilizarea greutatii propriului corp și gravitatia este că te vei putea adapta la propriul nivel de fitness. Vei avea control asupra intensității si vei fi in mod constant provocat de fiecare exercitiu.

TRX este unul din cele mai bune materiale pe care le avem oricine le are la indemana, este extrem de eficient si extrem de util, deoarece putem sa lucram oriunde cu el.

Ti-am pregatit 13 exercitii TRX pentru abdomen si core.

Iata cele 13 exercitii TRX pregatite pentru tine:

 1. Suspended crunch – Exercitii TRX abdomen: Stai in pozitie de plansa cu sprijin pe palme si incerca sa duci genunchii spre piept. Apasa cu picioare in jos pe parcursul miscarii si ridica fundul sus cand duci genunchi la piept. Executa 3-4 serii a cate 15-20 de repetari.
 2. Plank suspended crunch – Exercitii TRX abdomen: Este acelasi exercitiu, doar ca de data asta stai in plansa pe antebrate. Executa 3-4 serii a cate 15-20 de repetari.
 3. Pike – Exercitii TRX abdomen: Este un exercitiu extrem de eficient. Ridica fundul si pastreaza picioarele intinse. Executa 3-4 serii a cate 10-20 de repetari.
 4. Pendulum – Exercitii TRX pentru fesieri: Dupa cum ii spune si numele, penduleaza-ti genunchii de pe o parte pe cealalta. 20 de repetari de 4 ori este de ajuns.
 5. Suspended Alternating Crunch – Exercitii TRX abdomen: Este varianta primului exercitiu doar ca de data asta duci alternativ genunchii spre piept. Poti sa faci si rapid sub forma de “mountain climbers” suspendat. Executa 4 serii de cate 20 de repetari.
 6. Push-up Knee to Chest –  Exercitii TRX brate: Executi o flotare si pe revenire aduci si piciorul care este suspendat catre piept. 10 repetari pe un picior de 4 ori este de ajuns!
 7. Scorpion Crunch – Exercitii TRX brate: Este timpul sa simti o arsura la “costite”(oblici, intercostali) 🙂 Prima miscare este sa duci genunchiul la cotul opus si apoi il duci in partea opusa peste celalat picior, atingand solul. Executa 10 repetari pe fiecare picior de 4 ori!
 8. Suspended Lateral Plank – Exercitii TRX abdomen: Stai in plasa laterala suspendata, executa o miscare de sus in jos de 10 ori pe fiecare parte.
 9. Oblique Twist Plank: Aceasi pozitie ca la exercitiul anterior, doar ca de data asta, bratul de sus il duci sub tine si rasucesti trunchiul. Dozarea efortului este la fel ca la exercitiu anterior, 3-4 serii de 10 ori pe fiecare parte.
 10. Superman – Exercitii TRX spate: Atentie la acest exercitiu!!! Apasa de manere in jos pe tot parcursul miscarii si te duci inainte atat cat iti permite forta bratelor. Nu incerca sa te intinzi complet pentru ca risti sa te accidentezi. Acest exercitiu poti sa il faci si stand pe genunchi. Executa 4 serii de 10 repetari.
 11. si 12. Half Crunch / Full Crunch – Exercitii TRX spate: Prindeti picioarele de manere si apasa tare in jos. In acest timp executa ridicarea trunchiului pana la jumatate sau chiar pana la varful picioarelor. Executa minim 20 de repetari de 4-5 ori.
 12. Leg Raise – Exercitii TRX abdomen: Tine-te bine de manere si ridica picioarele intinse pana la 90 de grade. Acest exercitiu iti lucreaza abdomen-ul inferior. Executa 15-20 repetari de 3-4 ori ca sa fie eficient.

Poate sa fie un antrenament complet , poti sa le faci pe rand, poti sa faci unul-doua pe zi, poti sa le faci sub forma de circuit sa lucrezi pe timp, etc. Eu doar am enumerat 13 exercitii TRX cu care poti sa iti lucrezi abdomenul eficient.

Daca iti place acest articol, te rog sa dai SHARE mai departe pe facebook. 🙂

Daca ai intrebari, nu ezita sa lasi un coment mai jos.

Si cel mai important, nu uita, nicio zi fara sport!

2 Comments